Sisuveikot https://sisuveikot.com Yleisurheilu Fri, 23 Jun 2023 04:00:18 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Kaikki mitä tarvitset terveytesi puolesta – osta hyviä tuotteita https://sisuveikot.com/kaikki-mita-tarvitset-terveytesi-puolesta-osta-hyvia-tuotteita/ Fri, 23 Jun 2023 03:00:00 +0000 https://sisuveikot.com/?p=65 Terveyttä tukevia tuotteita on saatavilla monenlaisiin tarpeisiin. Terveyteen liittyviä villityksiä tulee ja menee, ja välillä voi olla vaikea tietää, mitä oikeasti tarvitsee. Tarpeita on erilaisia, ja siksi myös eri tuotevalikoimien tarjonnan täytyy olla laaja. Lue lisää, mitä terveyttä tukevia tuotteita on olemassa.

Mitkä asiat edistävät hyvää terveyttä?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan hyvinvointi muodostuu kolmesta osatekijästä, terveyden kokemuksesta, materiaalisesta hyvinvoinnista ja hyvänä koetusta elämänlaadusta. Terveyttä ja hyvinvointia voi edistää toiminnalla, joka tukee jonkin osa-alueen parantamista. Hyvää elämänlaatua voi pitää yllä esimerkiksi syömällä hyvin, harrastamalla mieleisiä asioita ja näkemällä muita ihmisiä. Shoppaile verkkokaupassa ja innostu kokeilla uusia harrastuksia.

Oikea tekniikka motivoi liikkumaan

Terveystuotteiden valikoima on todella laaja ja tuotteista löytyy esimerkiksi ulkoiluun ja retkeilyyn sopivat ensiapupakkaukset, laastarit, juomapullot, aktiivisuusrannekkeet ja askelmittarit. Askelmittareiden on todettu tutkitusti saavan ihmisten pudottamaan painoaan. Mittari ranteessa motivoi ja kannustaa liikkumaan. Päivän päätteeksi on mukava katsoa, mikä on päivän askelten määrä.

Ihosta huolehtiminen on osa hyvää terveyttä

Ihonhoito ja taudeilta suojautuminen on myös tärkeä osa terveyttä. Kasvomaskit ovat monelle tärkeitä liikkuessa julkisilla paikoilla. Iho maskin alla voi kuivahtaa, ja siksi on tärkeää hankkia oikeat ihonhoitotuotteet.

Aurinkosuojat suojaavat hyvin kevätauringossa palamiselta. Myös käsidesi ja kosteuspyyhkeet ovat hyviä erityisesti flunssakautena. Hyvin valitut terveystuotteet innostavat tekemään sellaisia asioita, jotka ovat itselle mieluisia.

]]>
Laske askeleesi treenauksen aikana https://sisuveikot.com/laske-askeleesi-treenauksen-aikana/ Tue, 19 Jul 2022 05:30:00 +0000 https://sisuveikot.com/?p=62 Tiedätkö, miten monta askelta otat päivän aikana? Entä silloin, kun treenaat? Moni kuvittelee kävelevänsä enemmän kuin käveleekään, jotkut taas arvioivat askeleensa alakanttiin. Askelmittarin avulla kuka tahansa voi varmistaa, että ottaa tarpeeksi monta askelta vuorokaudessa. Askelmittari kertoo askelten määrän lisäksi myös esimerkiksi kuljetun matkan ja sen, kuinka monta kaloria on kulutettu.

Askelsuositus vuorokautta kohti vaihtelee, mutta yleisimmin puhutaan 10 000 askeleesta, jonka on tutkitusti osoitettu vaikuttavan terveyteen, kunnon kohotukseen ja ylläpitoon sekä painonhallintaan. On myös osoitettu, että askelmittarin käyttäminen lisää päivittäisiä askeleita noin 2500. Se vastaa noin puoltatoista kilometriä. Ilmeisesti mittarin lukemien seuraaminen motivoi siis tehokkaasti terveellisempään elämään.

Askelmittaria käyttämällä omasta liikuntasuorituksestaan saa palautetta saman tien. Treenatessa kertyneet askeleet saattavat jäädä vähäisemmälle huomiolle kuin treenin muut osa-alueet, mutta mittarin avulla omasta aktiivisuudesta ja kehityksestä pysyy selvillä. Mittari toimii siis tavallaan pienenä, henkilökohtaisena valmentajana, joka kulkee mukana minne tahansa. Mikäli 10 000 askeleeseen ei yllä, ei kannata masentua, sillä jo 5000 otettua askelta vaikuttaa suotuisasti terveyteen. Vähäisetkin askeleet ovat parempi vaihtoehto kuin ei ainuttakaan askelta.

Askelmittari on myös mainio lahja-idea, sillä se osoittaa antajan arvostavan lahjan saajan aktiivista elämäntapaa. Lahja kertoo aina antajansa arvoista. Täältä löydät laajan valikoiman mittareita, joilla on selvä, positiivinen viesti terveellisemmän ja elämyksellisemmän elämän puolesta.

]]>
Löydä parhaat treenivaatteet https://sisuveikot.com/loyda-parhaat-treenivaatteet/ Wed, 16 Feb 2022 08:13:41 +0000 https://sisuveikot.com/?p=59 Treenivaatteet ja -varusteet ovat tärkeä osa onnistunutta treenisuoritusta. Nykyään fyysisesti kaupassa käymisen lisäksi voi tilata netistä vaatteita ja saada ne hyvinkin nopealla aikataululla kotiin toimitettuna.

Mitä lajia harrastat ja kuinka tosissasi?

Eri urheilulajeihin tarvitaan erilaisia varusteita, joten kannattaa ensin valita se, mihin lähtee panostamaan. Aloittelija ei tarvitse niin kalliita varustuksia hienoinen ominaisuuksineen kuin huippu-urheilija, etenkään aivan alussa. Toki hyvä on muistaa ettei halvalla saa aina hyvää. Mikäli aloittelija myöhemmissä vaiheissa huomaa aloittaneensa harrastamaan lajia totisemmin ja korkeammalla tasolla, varusteita on tarpeen mukaan hyvä päivittää.

Vaatetuksen merkitys

Kaikille urheilijoille tasosta riippumatta urheiluvaatteet auttavat pitkälle, sillä niiden materiaalin ansiosta vaatteet eivät tunnu märiltä edes kovassa hiessä. Urheiluvaatteita voi löytää netistä useasta liikkeestä, kuten Sam Doddsilta.

Kukapa sitä haluaisi urheilla selkä kirjaimellisesti hiestä märkänä. Lajin valitsemisen jälkeen vaatteiden etsinnän voi tosiaan aloittaa netissä tai käymällä eri liikkeissä paikan päällä. Liikkeissä olevat työntekijät varmasti auttavat mielellään jokaista löytämään itselleen tarvittavat perusvarusteet alkuun pääsemiseksi.

Urheiluvaatteiden huolto

Urheiluvaatteiden ominaisuudet säilyvät paremmin ja käyttöikä pidentyy, kun ne pesee oikein ohjeiden mukaisesti. Paras tapa on pestä vaatteet heti käytön jälkeen, vähintään ainakin tuulettaa.

Urheiluvaatteet on myös hyvä pestä erikseen, pesulapun mukaisessa lämpötilassa ja nestemäisellä pesuaineella. Näin ne saa huudeltua huomattavasti paremmin. Huuhteluaine on myös hyvä jättää pois, sillä se ei sovi kaikille urheiluvaatteille. Pesun jälkeen kuivattaminen on hoidettava huolella, ettei vaatteet kutistu liian lämpimässä.

]]>
Pyöräily kuntoilumuotona https://sisuveikot.com/pyoraily-kuntoilumuotona/ Mon, 03 Jun 2019 12:18:10 +0000 https://sisuveikot.com/?p=44 Säiden lämmetessä moni varmasti pohtii lisäävänsä ulkoilua, ja pyöräily onkin yksi helpoimmista tavoista lisätä hyötyliikuntaa arkeen vaikkapa työ- tai koulumatkojen taittamiseen. Polkupyörä mahdollistaa myös haastavamman kuntoilun, kuten eri kilpapyöräilyn muodot, triathlonin sekä maastopyöräilyn. Polkupyöriä on saatavilla kaikkiin näihin eri tarkoituksiin, joskin hyvällä maastopyörällä pääsee kokeilemaan montaa eri tapaa liikkua pyörän kanssa.Kaikki pyöräily kehittää hapenottokykyä niin peruskunnon kuin intensiivisemmän harjoittelun muodoissa. Runsas pyöräily myös kehittää jalkojen monia lihaksia sekä jonkin verran keskivartaloakin. Pyöräilyä voi harrastaa helposti silloin, kun se sopii omaan aikatauluun – kiireinenkin voi siten löytää ajan tälle harrastukselle. Pyöräilykauden alussa kannattaa tarkastaa polkupyörän renkaat ja tarvittaessa pumpata niihin ilmaa tai vaihtaa ne uusiin.

Mitä tulee huomioida uuden pyörän hankinnassa?

Mikäli pyöräily houkuttaa harrastuksena etkä vielä omista omaa pyörää, kannattaa sellainen hankkia mitä pikimmiten. Uuden pyörän hankinnassa tulee huomioida lähinnä käyttötarkoitus eli se, tullaanko pyörällä kulkemaan lyhyehköjä asiointimatkoja vai onko pyörällä tarkoitus vaikkapa ajaa pitkiä matkoja vaikeakulkuisessa maastossa. Kannattaa myös huomioida se, missä pyörää saa säilytettyä, sillä kallis erikoispyörä voidaan varastaa lukittunakin avoimelta paikalta.Hyötyliikuntaan ja kuntoiluun soveltuvat parhaiten hybridi- ja maastopyörät. Näitä saa ostettua myös käytettynä vaikkapa internetistä tai käytettyjen polkupyörien myymälöistä. Vakavampaan harrastuskäyttöön voi hankkia tiettyyn lajiin sopivan erikoispyörän, kuten fitnesspyörän tai hiilikuiturunkoisen maastopyörän. Erikoispyörien etuna on se, että ne ovat kevyitä ja muotoiltu tiettyyn ajoympäristöön. Eri polkupyöristä saa lisää tietoa verkon lisäksi pyörähuoltoliikkeistä.

Mitä huoltoa ja tarvikkeita pyörä tarvitsee?

Pyörä tarvitsee säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä ajokunnossa pitkän aikaa. Pyörää voi huoltaa itse tai huoltoliikkeessä. On suositeltavaa pyyhkiä pölyt ja liat pois pyörän pinnoilta kostealla kankaalla jokaisen ajokerran jälkeen. Tämän lisäksi pyörän kuluvat osat, kuten renkaat, jarrupalat ja ketjut, kannattaa tarkastaa ja huoltaa riittävän säännöllisesti ja aina silloin, kun kokee siihen tarvetta.Nopeimmin pyörästä kuluvat osat ovat renkaat ja aktiivisen pyöräilijän kannattaakin seurata pyörän renkaiden kulumista. Ketjut tarvitsevat puhdistusta ja öljyämistä, ja kuten jarrupalat, ne vaihdetaan uusiin, kun vanhat ovat kuluneet käytössä huonoiksi. Pyörän huoltoa voi helposti opetella itse vaikkapa verkossa. Pyöräilijän kannattaa kuitenkin hyödyntää myös huoltoliikkeiden osaamista, sillä siellä pyörän kunto osataan arvioida parhaiten.

]]>
Usain Bolt – Salamointia juoksuradalla https://sisuveikot.com/usain-bolt-salamointia-juoksuradalla/ Mon, 16 Mar 2015 08:01:44 +0000 https://sisuveikot.com/?p=34 Jos maailman parhaat rallikuskit tulevat Suomesta, niin parhaat sprintterit tulevat Jamaikalta. Heistä nopein on ehdottomasti kaikkien tuntema Usain Bolt, joka rikkoo ennätyksiä joiden piti vielä vuosikymmen takaperin olla kiveen kirjoitettuja tuloksia. 100 ja 200 metrin maailman- ja olympiamestari Bolt on jo todistanut, että mahdoton ei ole aina oikeasti mahdotonta. 28-vuotiaan Boltin lahjakkuus huomattiin jo nuorena: 15-vuotiaana Bolt paineli 200 metriä aikaan 20,53. Muutama vuosi myöhemmin Boltin ollessa 18-vuotias hän alitti 20 sekunnin rajan 200 metrin matkan uudella nuorten maailmanennätysajalla 19,93.Vaikka Boltin lahjakkuus oli kiistämätön tosiasia, hänen omistautumisensa harjoittelulle ei ollut aina yhtä kiistämätöntä. Onneksi Boltin valmentaja Pablo McNeil pystyi suuntaamaan Boltin energian harjoitteluun ja näin Usain oli valmis ottamaan askeleen aikuisten sarjaan.Bolt on yksi kahdeksasta urheilijasta maailmassa, joka on voittanut maailmanmestaruuden junioreiden, nuorten sekä aikuisten sarjoissa. Näin ollen vuonna 2004 uusi valmentaja Fitz Coleman sparrasi Boltin Ateenan olympialaisiin isojen poikien rinnalle. Valitettavasti Boltin jalkavamma pudotti hänet kisoista jo ensimmäisellä kierroksella. Seuraavana vuonna Glen Mill korvasi Colemanin ja Boltin asenne muuttui yhä ammattimaiseksi.Vasta 18-vuotias Bolt kärsi lukuisista loukkaantumisista eikä hän pystynyt tuolloin näyttämään täysimittaisesti potentiaaliansa. Vasta Stuttgartin IAAF-finaalissa Bolt saavutti ensimmäisen aikuisten sarjan mitalin sijoittumalla kolmanneksi 200 m kilpailussa. Vuoden 2007 Osakan maailmanmestaruus kisoissa Bolt voitti hopeaa 200 metrin matkalla sekä viestikilpailussa. Nämä saavutukset nostivat Boltin motivaatiota ja hän keskittyi entistä tiukemmin harjoitteluun.Vuonna 2008 Bolt pinkaisi 100 m kaikkien aikojen toiseksi nopeimmalla ajalla (9,76) ja vajaa kuukautta myöhemmin hän rikkoi maailmanennätyksen (9,72). Pekingin olympiakisoissa Bolt vei kotiin kolme kultamitalia ja kaksi uutta maailmanennätystä (100 m & 200 m matkoilla). Seuraavana vuonna Bolt ampaisi Berliinin MM-kisojen 100 m finaalissa uuden maailmanennätyksen aikaan 9,58.2012 Lontoon olympialaisissa Bolt kahmi taas kolme kultamitalia ja seuraavan vuoden Moskovan MM-kisoissa voitetut kolme kultaa tekivät Boltista kolminkertaisen maailmanmestarin ja hallitsevan olympiavoittajan sekä 100 m että 200 m matkoilla. Ei siis ihme, että suurimmat vedonlyöntisivustot, kuten Betsson arvioivat Boltin dominoivan 100 m ja 200 m metrin matkoja myös tulevaisuudessa. Voit käydä katsomassa tulevien kisojen kertoimet täällä. Näyttää vahvasti siltä, että salamointi ei ota laantuakseen.

]]>
Maailmalla kuuluisat yleisurheilijat https://sisuveikot.com/maailmalla-kuuluisat-yleisurheilijat/ Mon, 12 Jan 2015 09:11:04 +0000 https://sisuveikot.com/?p=15 Kautta aikoijen kuuluisimmat yleisurheilijat maailmalla ovat pikajuoksijoita. Amerikkalainen Carl Lewis, Britti Michael Johnsson ja kanadalainen Ben Johnsson ovat puhutuimpia urheilijoita kautta maailman, olipa sitten kyse voitettujen mitalien määrästä ja väristä tai vaikkapa uraan liittyvistä skandaaleista.Tällä hetkellä maailmalla kuuluisimpia yleisurheilijoita ovat varmaankin pikajuoksijat. Heidän ympärillään hehkutus käy kaikista kuumimpana. Heistä ehkä eniten hehkutettu, suurin ja suosituin on tällä hetkellä jamaikalainen Usain Bolt. Hänen näyttönsä lajissaan ovatkin kyllä aivan vertaansa vailla. Maailman nopein mies on titteli jota häneltä on vaikea riistää, vaikka hän ei kaikkiin kilpailuihin osallistuisikaan. Häntä yrittävät haastaa monetkin pikajuoksijat. Perinteisesti haastajia on tullut Yhdysvalloista, Kanadasta, Iso-Britannista sekä Boltin omasta kotimaasta Jamaikalta. Lähimpiä haastajia lienevät amerikkalainen Justin Gatlin sekä nuori uraansa vasta aloitteleva jamaikalainen Nesta CarterPitkänmatkan juoksijoista ylivoimaisin on viime aikoina ollut britti Mohamed Farah. Hän on ilmiömäinen juoksija, joka osaa sekä hitaat taktiset juoksut, nopeat vauhtijuoksut sekä tempoilevat ja nykivät taktiset juoksut. Pitkänmatkan juooksua on viime aikoina totuttu pitämään afrikkalaisten juoksijoiden automaattisena voittolajina, mutta Farahin taakse ovat jääneet esimerkiksi sekä Kenian että Etiopian parhaimmat juoksijat.Naisten puolella yksi menestyneimpiä ja omassa lajissaan ylivoimaisimpia urheilijoita on venäläinen seiväshyppynainen Jelena Isinbajeva. Hän, vaikka on kilpaillut hyvin säästeliäästi, vaikuttaa voittamattomalta omassa lajissaan. Näyttää että hän pitää melkein pilkkanaan omia tuloksiaankin.

]]>
Menestyneitä suomalaisia naisyleisurheilijoita https://sisuveikot.com/menestyneita-suomalaisia-naisyleisurheilijoita/ Thu, 08 Jan 2015 13:09:00 +0000 https://sisuveikot.com/?p=13 Menestyneitä suomalaisia yleisurheilijoita löytyy useastakin lajista, mutta pakko on heti alkuun mainita, että suomalaiset naiset keihäänheittäjinä ovat menestyneet maailmalla erittäin hyvin. Kaikkein muistettavin ja muistelluin lienee Tiina Lillak. Hän on monelle yhäkin se ainoa ja oikea suosikki, vaikkakin hänen uransa loppumisesta on jo aikaa. Muita jo lopettaneita ja urallaan menestyneitä keihäänheittäjiä ovat mm. Taina Uppa, Heli Rantanen ja Mikaela Ingberg. Heitä yhä muistellaan ja heidän tuloksistaan puhutaan.Nuoremmista keihäänheittäjistä voidaan mainita Oona Sormunen ja Sanni Utriainen. Heiltä odotetaan tulevaisuudessa suuria. Keihäsperinne Suomessa on niin vahva, että jo heidänkin seuraajiaan veikkaillaan. Ja mikäs sen mukavampaa, keskustelu ja spekulointi urheilun ja siinä menestymisen tiimoilta on oikein mukavaa ajanvietettä.Muita menestyneitä ja suositteluja suomalaisia yleisurheilijoita ovat olleet esimerkiksi Helsingin omissa kisoissa kotiyleisön kauheasti pauhatessa mitalin ottanut kävelijä Sari Essayah, pituushyppääjä ja kenttien kaunistus Ringa Ropo, seitsenottelija Satu Ruotsalainen sekä pituushyppääjä Heli Koivula. Heidän nimensä ovat painuneet lähtemättömästi urheilukansan mieleen. Suomalaisten paraatilaji menneinä aikoina, kestävyysjuoksu, on saanut menestystä myös naisten puolella. Parhaiten muistissa ovat varmaankin Päivi Tikkasen ja Anne-Mari Sandellin suoritukset sekä tyylit.Nuoremmista ja yhä kilpailevista urheilijoista voidaan mainita tulevaisuuden toivot pikajuoksija Nooralotta Neziri, pikajuoksija Hanna-Maari Latvala ja pitkänmatkan aitajuoksija nykyinen suuri lupaus Sandra Eriksson. Eriksson on väläytellyt osaamistaan myös sileillä matkoilla. On todella mielenkiintoista seurata miten hänen uransa etenee ja mihin hän vielä pystyykään. Kyse on kuitenkin nuoresta urheilijasta vaativassa kestävyyttä ja taktista osaamista vaativassa lajissa, jossa monet kansainväliset urheilijat ovat jo huomattavan kokeneita juoksijoita. Latvala ja Neziri ovat taas aivan toisenlaisen lajin urheilijoita, pikajuoksijoita, joiden ura on myös vasta aivan alkuvaiheessa. Suomalaisia naisia, jos ei miehiäkään, ole perinteisesti nähty pikamatkoilla hyvissä asemissa, mutta nyt tilanteeseen taitaa tulla muutos.

]]>
Yleisurheilu https://sisuveikot.com/ Sun, 04 Jan 2015 09:03:53 +0000 https://sisuveikot.com/?page_id=7 Yleisurheilu on hyvin suosittu ja perinteinen liikuntamuoto Suomessa ja ympäri maailman. Monipuolisuutensa vuoksi jokainen voi löytää siitä oman lajin joko itse harrastamakseen lajiksi tai seurattavaksi lajiksi. Yleisurheilu on nimensä mukaisesti monipuolista urheilua, sillä käsittähän yleisurheilu hyvin monityyppisiä lajeja aina juoksulajeista hyppylajeihin ja lisäksi heittolajeihin. Juoksumatkoista ehkäpä suosituin ja seuratuin tällä hetkellä on 100 metrin pikajuoksu. Laji on kohonnut melkeinpä kisojen kuin kisojen kuninkuuslajiksi, jota sekä katsojat että media seuraa kaikkein tarkkaavaisimmin ja suurimmin tuntein. Heittolajeista on pakko mainita kaikkien suomalaisten lempilaji ja parhain mitalisampo eli keihäänheitto. Ilman keihäänheittoa jää suomalaisten mielestä yleisurheilukisoista koko suola pois, niin tärkeä tämä laji maassa on. Aikojen kuluessa suosittuja lajeja on ollut mm. pitkän matkan juoksu ja uudemmista suosikeista esimerkiksi pituushyppy, mutta keihäänheitto on vain pysynyt ja pysynyt suosittuna.Yleisurheilun seuraamisessa paikan päällä on oma tunnelmansa ja taikansa, joka joskus kannattaa jokaisen kokea. Oma urheilulajinsa on myös penkkiurheilu, joka on Suomessa hyvin suosittua. Media palvelee urheilun seuraajaa Suomessa kiitettävästi ja televisiosta sekä radiosta on helppo seurata kisoja niin Suomesta kuin maailmaltakin.Lisäksi nykyään internet on mitä mainioin apuvälinen penkkiurheilun harrastajalle. Netistä löytyvät helposti tulokset, tilastot ja kiinnostavat urheilijat. Voit lukea lisää esimerkiksi menestyneistä suomalaisista naisurheilijoista tästä.

]]>
Suuret yleisurheilukilpailut Suomessa https://sisuveikot.com/suuret-yleisurheilukilpailut-suomessa/ Sat, 03 Jan 2015 16:07:15 +0000 https://sisuveikot.com/?p=11 Suomessa suurimpia ja tunnetuimpia yleisurheilukilpailuja ovat Kalevan kisat sekä perinteinen Suomi–Ruotsi-maaottelu. Kalevan kisoissa ratkotaan suomen mestarit yleisurheilulajeissa sekä naisten että miesten puolella. Suomi–Ruotsi-maaottelu taas on legendaarinen ja perinteinen yleisurheilumaaottelu Suomen ja Ruotsin välillä. Siinä ratkotaan voitto miesten, naisten, poikien ja tyttöjen osalta. Maaottelu onkin aina erittäin jännittävä ja paljon seurattu ympäri Suomen. Vuodesta toiseen maaottelu kerää paljon katsojia niin televisioiden ääreen kuin paikan päälle joko Suomeen tai Ruotsiin. Maaottelu pidetään vuorovuosin Suomessa ja Ruotsissa.Jokaisen maaottelun spekulointi ja tulosten arviointi on jokavuotinen suuri hupi yleisurheilun seuraajalle. Aina voi katsoa tilastoja ja päätellä niiden perusteella kuinka maaottelussa tulisi käymään. Maaottelun taika on kuitenkin sellainen, että ei koskaan voi tietää, kuinka loppujen lopuksi käy. Maaottelu tuo aina sellaisen ylimääräisen panoksen suorituksiin ja myös maaottelun järjestämisen ajankohta, mikä on yleensä kauden loppupuolella, vaikeuttaa ennakointia ja arviointia merkittävästi. Siinäpä juuri onkin maaottelun suola. Se on arvaamaton, jännittävä, yllätyksellinen ja koukuttava eli siis kerrassaan mainio tapahtuma niin urheilijoille kuin heitä seuraavalle yleisölle.Vuonna 2014 Ruotsin miesten joukkue voitti Suomen miesten joukkueen selvillä lukemilla 216–193. Ero oli suuri. Naisten puolella taas ero oli huikaisevan tiukka, vain kaksi pistettä. Ruotsin naiset pääsivät kukistamaan Suomen naiset vain 206–204. Äärimmäisen tiukkaa ja jännittävää on kilpailu ollut. Kuinkahan käy ensi vuonna? Yksi mahdollinen veikkaus löytyy esimerkiksi Betsafe odds :issa. On erittäin mielenkiintoista kuinka tilanne kehittyy kauden alkaessa. Ennakkotietojen valossa miesten kisa olisi taas Ruotsin vietävissä, mutta siinä maaottelun juju piileekin. Niin paljon ehtii tapahtua kauden aikana ja yllättäviä käänteitä ilmaantuu.Naisten ottelun kohdalla ennakkoon näyttää aika lailla samalta kuin vuoden 2014 lopputulos oli eli kilpailusta tulee todella jännittävä ja tiukka. Vaaka voi kääntyä aivan hyvin kumman tahansa joukkueen puoleen. Mutta, taas on muistettava yllätystekijät ja kauden aikana tapahtuvat käänteet. Joka tapauksessa, mielenkiintoinen ja jännittävä odotus ja maaottelu on taas jälleen odotettavissa. Seuraava ottelu kamppaillaan Tukholmassa syyskuussa 2015.

]]>
Menestyneet suomalaiset miesyleisurheilijat https://sisuveikot.com/menestyneet-suomalaiset-miesyleisurheilijat/ Thu, 01 Jan 2015 17:05:33 +0000 https://sisuveikot.com/?p=9 Kautta aikojen menestyneimpiä suomalaisia yleisurheilijoita ovat perinteisten suomalaisten paraatilajien urheilijat, kuten pitkän matkan juoksijat. Luettelo voidaan aloittaa jo vaikka kuinka aikaisesta suomalaisesta urheiluhistoriasta, mutta kaikkein nimekkäimpiä ja menestyneimpiä urheilijoita ovat legendaariset Paavo Nurmi ja Lasse Viren. Heidät tunnetaan maailmallakin hyvin. Paavo Nurmen uskomaton menestysputki on vertaansa vailla niin hänen omana aikanaan kuin jopa nykyaikana. Lasse Virenin kaatumisen ja siitä huolimatta voittoon juoksemisen tietävät nekin ihmiset, jotka eivät juoksun oikeana tapahtumahetkenä olleet edes syntyneet. Virenin ällistyttävä teko symboloi monissa mielin suomalaista sisua ja periksiantamattomuutta.Enemmän lajituntemusta ulkomailla tarvitaan jo suomalaisten menestyneimpien keihäänheittäjien nimeämiseen. Heitä tosin suomalaiset osaavat luetella tuosta vaan vaikka kuinka monta. Ei tarvitse olla urheilua tarkemmin edes seurannut, kun nimet isä Kinnunen, Seppo Räty, Aki Parviainen ja Tapio Korjus ovat tuttuja kuin vettä vaan. He ovat kaikki suuria personoita ja monen suusta olemme kuulleet unohtumattomia lausahduksia. Nämä suuret nimet ovat antaneet taitonsa myös monien muiden keihäänheittäjien käyttöön ja osallistuvat tai ovat osallistuneet monien heitä nuorempien uusien keihäänheittäjien valmennustyöhön.Suosittuja suomalaisia miesyleisurheilijoita ovat ennen kaikkea keihäänheittäjät. He herättävät urheilijoina herättävät paljon kiinnostusta niin kisakaudella kuin sen ulkopuolella. Tero Pirkämäki, Antti Ruuskanen, Ari Mannio ja monet muut ovat varmasti seuratuimpia urheilijoita kesän aikana. Muita suosittuja ja menestyneitä suomalaisia urheilijoita ovat moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen, kymmenottelija Petri Keskitalo, äskettäin uransa lopettanut ja tanssilattialla tähtien kanssa tanssinut pituushyppääjä Tommi Evilä sekä kuulantyöntäjät Mika ”Kemin keiju” Halvari sekä Arsi Harju.

]]>