Laske askeleesi treenauksen aikana

Tiedätkö, miten monta askelta otat päivän aikana? Entä silloin, kun treenaat? Moni kuvittelee kävelevänsä enemmän kuin käveleekään, jotkut taas arvioivat askeleensa alakanttiin. Askelmittarin avulla kuka tahansa voi varmistaa, että ottaa tarpeeksi monta askelta vuorokaudessa. Askelmittari kertoo askelten määrän lisäksi myös esimerkiksi kuljetun matkan ja sen, kuinka monta kaloria on kulutettu.

Askelsuositus vuorokautta kohti vaihtelee, mutta yleisimmin puhutaan 10 000 askeleesta, jonka on tutkitusti osoitettu vaikuttavan terveyteen, kunnon kohotukseen ja ylläpitoon sekä painonhallintaan. On myös osoitettu, että askelmittarin käyttäminen lisää päivittäisiä askeleita noin 2500. Se vastaa noin puoltatoista kilometriä. Ilmeisesti mittarin lukemien seuraaminen motivoi siis tehokkaasti terveellisempään elämään.

Askelmittaria käyttämällä omasta liikuntasuorituksestaan saa palautetta saman tien. Treenatessa kertyneet askeleet saattavat jäädä vähäisemmälle huomiolle kuin treenin muut osa-alueet, mutta mittarin avulla omasta aktiivisuudesta ja kehityksestä pysyy selvillä. Mittari toimii siis tavallaan pienenä, henkilökohtaisena valmentajana, joka kulkee mukana minne tahansa. Mikäli 10 000 askeleeseen ei yllä, ei kannata masentua, sillä jo 5000 otettua askelta vaikuttaa suotuisasti terveyteen. Vähäisetkin askeleet ovat parempi vaihtoehto kuin ei ainuttakaan askelta.

Askelmittari on myös mainio lahja-idea, sillä se osoittaa antajan arvostavan lahjan saajan aktiivista elämäntapaa. Lahja kertoo aina antajansa arvoista. Täältä löydät laajan valikoiman mittareita, joilla on selvä, positiivinen viesti terveellisemmän ja elämyksellisemmän elämän puolesta.